Jdi na obsah Jdi na menu
 


Labutí jezero v Londýně - Coliseum

article preview

Odkaz na celý originální článek 

ZDE...

https://www.michal-krcmar.cz/en/articles/articles--reports--reviews/swan-lake-in-london---coliseum.html

 

 

Uznávaný Gruzinský Národní balet přijíždí do Londýna s celovečerní klasickou inscenací Labutího jezera s mezinárodními baletními hvězdami!


Poprvé ve své 175leté historii přijíždí State Ballet of Georgia do Londýna v srpnu 2024 s celovečerním klasickým představením Labutího jezera. Všechna představení doprovází orchestr English National Opera Orchestra.

 

(Státní balet Gruzie po představení 29. srpna)

Kevin Ohare director royal ballet Michal Krcmar

(Se speciálními hosty: Susan Jaffe - umělecká ředitelka American Ballet Theatre a Kevin O'Hare - umělecký šéf Královského baletu v Londýně)

 

Pod mistrovským vedením Niny Ananiashvili, světově uznávané bývalé primabaleríny Velkého baletu a Amerického baletního divadla, soubor vzkvétal a jejich vystoupení v Londýně není výjimkou. Návrat Ananiashvili do její vlasti v roce 2004 znamenal začátek nové éry pro Státní balet Gruzie, která do společnosti vlila její vlastní směs vášně, preciznosti a umělecké inovace. Tato inscenace Labutího jezera je vrcholem její vize a spojuje klasickou čistotu se současným cítěním.

 

Susan Jaffe ABT Michal Krcmar Chloe Misseldine

(zleva: Michal Krčmář- Prní sólista FNB, Yan Chen - mezinárodní baletní mistryně, Chloe Misseldine - Prima ballerina ABT, Nina Ananiashvili - ředitelka SBG, Susan Jaffe - ředitelka ABT)

 

Balet sám o sobě je pastvou pro oči i uši, kombinuje Čajkovského nadčasovou partituru se složitou choreografií, díky níž se Labutí jezero stalo nejoblíbenějším baletem na světě. Toto provedení, které pro společnost nastudoval Ananiashviliho dlouholetý taneční partner Alexej Fadějev, je úchvatné. Obsahuje ručně malované kulisy vytvořené talentovanými řemeslníky v dílnách gruzínské opery spolu s téměř 100 kostýmy navrženými divadelní legendou Vjačeslavem Okuněvem. Pozoruhodné je řemeslné zpracování těchto prvků, které povyšuje vizuální nádheru inscenace. Bílý tutus se třpytí téměř éterickou kvalitou a prostředí u jezera a tanečního sálu vtáhne diváky hluboko do světa fantazie tohoto ikonického baletu.

Chloe Misseldine American Ballet Theatre Michal Krcmar Finnish

(Chloe Misseldine a Michal Krčmář v Černé labuti)

VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE!!!

https://www.michal-krcmar.cz/fotoalbum/labuti-jezero/labuti-jezero-v-londynskem-coliseum/

 

 

Odetu/Odýlii tančí Nino Samadashvili, První sólistka a hlavní tanečnice State Ballet of Georgia; Laura Fernandez, která je napůl Ukrajinka a napůl Španělka, uprchla z Moskvy a její pozice první sólistky Stanislavského divadla v roce 2022, když Rusko napadlo Ukrajinu; Chloe Misseldine, která vstupuje do Státního baletu Gruzie jako host z American Ballet Theatre; a ukrajinská sólistka Anastasia Matvienko, která dříve hrála v Mariinském divadle v Petrohradě a nyní je Prima ballerinou Slovinského národního baletu.

Maina Gielgud Chloe Misseldine Alessandra Ferri Michal Krcmar

(zleva: Maina Gielgud - mezinárodní baletní mistryně/trenér, Chloe Misseldine, Alessandra Ferri - umělecká ředitelka Vídeňské Státní opery, Michal Krčmar)

 

Prince Siegfrieda ztvární přední gruzínský sólista Daler Zaparov, který již dříve tančil s Universal Ballet Company v Soulu nebo Astana Opera; Oleg Legai, bývalý sólista Baletu ND; a Michal Krčmář, hvězdný tanečník Finského národního baletu.

Labutí jezero doprovodí orchestr English National Opera Orchestra.

 

Anastasia Matvienko, Tatyana Rastorgueva, Michal Krcmar Coliseum

(Anastasia Matvienko, Tatyana Rastorgueva, Michal Krcmar)

 

Tato skupina „všestranných a dokonalých“ tanečníků (The New York Times) sídlící v úžasném Státním divadle opery a baletu v gruzínském hlavním městě Tbilisi se rozmohla pod odvážným uměleckým vedením světově proslulé, v Gruzii narozené Niny Ananiashvili, bývalé primabalerína s Bolshoi Ballet a American Ballet Theatre. Ananiashvili, považovaná za jednu z největších osobností všech dob, se v roce 2004 vrátila domů do své rodné země, aby vedla společnost. Poslední návštěva společnosti ve Velké Británii byla v roce 2008, kde vystoupili na mezinárodním festivalu v Edinburghu

 

Anastasia Matvienko Michal Krcmar London Coliseum

(Anastásia Matvienko a Michal Krčmář)

 

State Ballet of Georgia's Labutí jezero, který tvoří 70 soubor, přepychové kulisy a nádherné kostýmy, bude velkolepý!

Od prvních nesmrtelných taktů Čajkovského partitury láká State Ballet of Georgia’s Labutí jezero diváky do jiného světa. Baletní fanoušci, včetně těch, kteří udělají z Labutího jezera svou první zkušenost s baletem, budou uchváceni láskou prince Siegfrieda k Labutí královně Odette a dramatem jejich bitvy proti zlému čaroději Rothbartovi.

Od nezapomenutelného baletního souboru pohybujícího se v magickém unisonu jako majestátní, třpytící se labutě až po ohnivé a rafinované tance ve velkolepých scénách v tanečních sálech, tato romantická pohádka vzbuzuje úžas a úžas.

Chloe Misseldine Michal Krcmar photo Sasha Gusov

(Chloe Misseldine and Michal Krčmář - foto Sasha Gusov)

 

VÍCE FOTOGRAFIÍ ZDE!!!

https://www.michal-krcmar.cz/fotoalbum/labuti-jezero/labuti-jezero-v-kralovskem-baletu-v-londyne/

 

Recenze z www.Gramilano.com

https://www.gramilano.com/2024/08/review-swan-lake-with-the-state-ballet-of-georgia-in-london/

gramilano-swan-lake-chloe-misseldine-american-ballet-theatre-michal-krcmar.jpg

 

MICHAL KRCMAR - Biography with State Ballet of Georgia 

michal-krcmar---biography-with-state-ballet-of-georgia.jpg